Retrogradni Merkur od 14.08. do 04.09.: “Spaljeni” Merkur od 23.08. – najteža astro konfiguracija, vraćaju se osobe iz prošlosti..

Retrogradni Merkur od 14.08. do 04.09.: “Spaljeni” Merkur od 23.08. – najteža astro konfiguracija, vraćaju se osobe iz prošlosti..

13. kolovoza 2017. 0 By Admin 1

U poslovnoj astrologiji upravlja i uslužnim djelatnostima, komercijalom, trgovinom, prometom u trgovini, trgovanjem na burzovnom tržištu. Uz Marsa, vrlo je naglašen u horoskopima sportaša, a uz Jupitera i Saturna u horoskopima pravnika, sudaca, odvjetnika.

U medicinskoj astrologiji Merkur se upravlja mozgom, psihom, živcima, memorijom, jezikom, ramenima, rukama, šakama, ručnim zglobovima, dišnim putevima, kao i gornjim vratnim pršljenovima. Neki od poremećaja i bolesti u simbolici Merkura su: ludilo, pomama, problemi u govoru, mentalna zaostalost, dementnost, alergije dišnih puteva, alergijski rinitis, astma, kao i bolovi u regiji gornjih vratnih pršljenova koji nerijetko stvaraju vrtoglavice, ramena, ruku i šaka, itd.

 

U mundanoj astrologiji to su statistika, administracija, administrativne službe, pošte, osnovno-školsko obrazovanje, zdravstveni dispanzeri. Zatim, prezentiranje države, pregovore, javnost, javno mnijenje, medijsko izvještavanje, propagandu. Uz Veneru je relevantan za diplomaciju i pregovore.

 

Utjecaj retrogradnog Merkura u Djevici u periodu od 14.08. do 04.09.2017. godine

Merkur će biti retrogradan u periodu od 14.08. do 04.09.2017. godine. Svoj retrogradni hod će otpočeti u znaku Djevice, a završiti ga na završnim stupnjevima Lava u periodu od 31.08. do 04.09. U znak Djevice, Merkur će se vratiti 10.09. gdje će ostati sve do 29.9.2017. godine.

 

Ono što je vrlo važno imati na umu, to je da je i tijekom prošle godine Merkur bio retrogradan baš u znaku Djevice u periodu od 31.07. do 07.10.(2016.).

 

Svaki problem koji Vas je zadesio u tom periodu, kao i sve što je bilo aktualno u Vašem životu u tom periodu, sada ponovno dolazi na dnevni red u cilju njegovog potpunog rješenja. Ako ste bili aktivni po tom pitanju, onda, zasigurno da Vam ovaj retrogradni Merkur neće biti problematičan, već Vas očekuje ogromno rasterećenje. Ukoliko ste pak u određenoj mjeri odbijali riješiti problem koji Vas je zadesio, sada će definitivno biti potrebno da se ozbiljno angažirate oko njega. Pa samo naprijed i bez panike. Možda ste odbijali riješiti problem zbog nedostatka vremena ili zbog straha.

 

Ali, upamtite – Život nikad ne ulazi u slijepu ulicu. Nema nerješivih problema. Ima samo ponovljenih problematičnih situacija, koje mogu biti samo posljedica Vaše inertnosti, ili krivih uvjerenja da su problemi neizbježni, zbog čega ste onda skloni da i od sitnice napravite problem.

 

Kakav je to život bez problema!? Pa onda bespotrebna kuknjava nad problemima koji se karikaju i nad svojom tužnom sudbinom. E, pa može i drugačije. Najprije, kada se suočite s nečim što doživljavate kao problem, što god da je, prvo mu se nasmijte i odmah krenite raditi na njegovom rješavanju. Ali, skroz opušteno i bez panike i stresa. Ako se ne ispuni plan A, onda nema čekanja, već odmah na plan B, i tako redom. Hrabro i uporno, međutim bez toga da dozvolite da problem ima vlast nad Vama.

 

nastavak na sledecoj stranici..

Stranice: 1 2 3 4 5 6 7